Gastouderopvang – een fijn 2e thuis voor uw kind

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Jolanda Jager-Holterman, 44 jaar, getrouwd met Jan en moeder van 3 zoons van 17, 14 en 11 jaar en we wonen 21 jaar in ons fijne huis in de Zuiderzeewijk in Lelystad.
De twee oudste zoons zitten op de middelbare school en de jongste gaat naar de basisschool hier in de wijk.

Al ruim 16 jaar geef ik kinderen een 2e thuis als hun papa en mama aan het werk zijn. De kinderen worden opgevangen in ons huis en draaien mee in ons gezin.
Voordat wij kinderen kregen, heb ik 6 jaar met veel plezier als kraamverzorgster bij gezinnen thuis gewerkt. Een prachtig beroep, maar door de onregelmatige werktijden wat lastig te combineren met een gezin met kleine kinderen. Daarom ben ik, toen onze oudste zoon 8 maanden oud was, gastouder geworden en dit doe ik nu nog steeds met veel plezier.
Ik vind het heerlijk om kinderen om me heen te hebben en de aandacht, warmte en de regelmaat te bieden die kinderen nodig hebben om op te groeien van baby tot kleuter.
Ik geniet enorm van de ontwikkeling die de kinderen op deze leeftijd doormaken en het is fantastisch om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Doordat er maximaal 5 kinderen onder de 4 jaar aanwezig zijn, krijgt het kind de aandacht die hij of zij op deze jonge leeftijd nodig heeft.

Ik beschik over de benodigde diploma’s om gastouder te mogen zijn: MBO-2 Helpende, Zorg en Welzijn, SPW-3, ben in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG, continu screening van iedereen in huis boven de 18 jaar) en een EHBO-diploma voor kinderen. Mijn huis is goedgekeurd door de GGD.

Ik werk samen met een fijn gastouderbureau. Zij verzorgen de herhalingslessen EHBO en bijscholingen van verschillende thema’s om als gastouder de beste zorg voor de gastkinderen te kunnen bieden.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Ik ben een erkende gastouder, ik sta geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer 226275292. Dit houdt in dat ouders in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.

Nog even de voordelen van gastouderopvang op een rijtje:

 • Kleinschalig, er is tijd en aandacht voor het kind;
 • De opvang vindt plaats in een huiselijke, vertrouwde en warme omgeving;
 • Er is rust en regelmaat, dit is voor kinderen erg prettig;
 • Elke dag hetzelfde vertrouwde gezicht en omgeving;
 • Opgroeien in een gezinssituatie, net als thuis;
 • Samen spelen met leeftijdsgenootjes;
 • Opvangtijden zijn flexibeler dan bij een kinderdagverblijf.
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Door de corona-crisis veranderd het steeds wanneer kinderen opgevangen kunnen worden. Hierbij volg ik de corona-beslisboom kinderopvang en basisschool die is opgesteld door BOinK in samenwerking met AJN Jeugdartsen Nederland en gecontroleerd is door de RIVM.

Belangrijke websites voor informatie:
Rijksoverheid
COVID-19 kinderopvang protocol
Hygiënerichtlijn RIVM
Risico groepen RIVM

De Lelydraakjes Protocol gastouderopvang
Meer informatie?

Visie

Het belangrijkste wat ik wil bereiken is een 2e thuis bieden aan de gastkinderen. Een thuis waar de kinderen graag komen, zich veilig voelen en zich kunnen ontwikkelen van baby tot kleuter. Ik hoop zowel het kind als de ouders een vertrouwd gevoel te geven, zodat de papa’s en mama’s met een gerust hart naar hun werk kunnen gaan.

Ik vind het fijn dat elk kind voldoende aandacht krijgt zodat hij of zij zich goed kan ontwikkelen. Ik lees graag voor en doe educatieve spelletjes met de kinderen. Verder vind ik vrij spelen ook erg belangrijk, om zo de sociale vaardigheden, het samenwerken en rekening houden met elkaar te leren.

Ik probeer zo vaak mogelijk naar buiten te gaan met de kinderen: op de fiets mee naar de basisschool van onze zoons, met de buggy of bolderkar naar de speeltuin of de kinderboerderij, fruit en brood kopen in de winkel of op de markt, kastanjes zoeken in het park of gewoon spelen in onze afgesloten achter of voortuin.

Ik vind rust en regelmaat erg belangrijk. Het geeft kinderen houvast en uitgeruste kinderen zijn vrolijke en leergierige kinderen.
We eten en drinken aan tafel op vaste tijden. Kinderen slapen eventueel ’s ochtends en/of ’s middags in een aparte slaapkamer, zodat ze niet gestoord worden in hun slaap.

Er wordt samen gespeeld en rommel gemaakt, maar dit ruimen we ook weer samen op.
Er wordt gepuzzeld, gezongen, voorgelezen, spelletjes gedaan of een activiteit waar we op dat moment zin in hebben.

Ik hecht veel waarde aan een goed contact met de ouders. Wensen met betrekking tot de opvoeding worden besproken en er is dagelijks contact met de ouders.
Tijdens de middagslaap hou ik de ouders op de hoogte van het wel en wee van hun kind en wordt er een dagboekje bijgehouden, waarin staat wat het kind die dag gegeten, gedronken, gedaan heeft en of er bijzonderheden zijn.

Verder vind ik het belangrijk dat kinderen respect hebben voor elkaar en andermans spullen, het leren van de normale normen en waarden en het opgroeien in een schone en veilige omgeving.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Contact

Neem contact met mij op voor meer informatie. Dat kan, bij voorkeur, per email of telefoon.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Is er nog plek

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Op dit moment zijn alle plekjes bezet, maar in de toekomst komen er weer plekjes vrij. Informeer naar de mogelijkheden.

Maandag Dindag Woensdag Donderdag Vrijdag
Neem contact op Neem contact op Neem contact op 1 vrij Geen
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Ons huis

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Wij hebben ons huis kindvriendelijk en –veilig gemaakt.
Schoonmaakmiddelen en scherp keukengerei staan in afgesloten kastjes, die alleen met een magneetsleutel geopend kunnen worden.
De deuren zijn voorzien van deurstrips, zodat de kans verkleind wordt dat er vingers tussen de deur komen.
Stopcontacten zijn afgedekt met kinderveilige sluitingen.
De trappen zijn boven en beneden voorzien van traphekjes en tussen de kamer en keuken kan een hekje geplaatst worden, zodat kinderen tijdens het koken niet in de keuken kunnen komen óf om een aparte speelplek voor grotere kinderen te creëren.

In onze bijkeuken verschoon ik de kinderen, hier bevinden zich ook de kastjes voor de luiers, reservekleding, zodat ik alles bij de hand heb om het kind veilig te verschonen.

Ons huis heeft 5 slaapkamers, dus voor alle kinderen de mogelijkheid om apart een middagdutje te doen.
Ieder kind heeft bij ons een eigen bedje met matras en beddengoed. Er zijn 3 ledikantjes voorzien van Aerosleep matrasjes en nog eventueel 2 campingbedjes beschikbaar.
De slaapkamers zijn allen voorzien van verduisteringsgordijnen, airco of een windmolen.
Door middel van camera’s kan ik beneden zien hoe het met het kindje gaat.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

In ons huis is alles voor uw kindje aanwezig zoals een box, wipstoel, kinderstoel en speelgoed voor alle leeftijden.

Ons huis staat in een redelijk rustige straat, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur.
Het is zowel per auto als fiets goed bereikbaar (zie contact voor een plattegrond) en heeft alle belangrijke voorzieningen ( school, kinderboerderij, speeltuinen en winkel) op loop- of fietsafstand.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad
Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Tarieven

Het uurtarief is € 6,00 per uur, per kind.

Hierbij komen nog de bemiddelingskosten van het gastouderbureau.

De maximaal te vergoeden uurprijs is voor de gastouderopvang €6,49 per uur.
De kosten van de opvang en het gastouderbureau vallen precies in deze uurprijs.
U krijgt, inkomens- en gezinssituatie afhankelijk, een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang van de belastingdienst.

Bij het uurtarief zit inbegrepen:

 • Broodmaaltijd;
 • Fruit;
 • Drinken;
 • Tussendoortjes;
 • Luiers;
 • Billendoekjes;
 • Billencrème.

Niet inbegrepen:

 • Zuigelingenvoeding;
 • Speciale dieetvoeding.

Prijswijzigingen en typefouten zijn voorbehouden.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Recensies

Recensies over mij

Deze staan op ook mijn Facebook pagina. Heel erg bedankt daarvoor.

Gastouderopvang De Lelydraakjes Lelystad

Onze dochter ging eerst naar de kinderopvang in de buurt, maar wegens een tekort aan kleine kinderen moest Léane naar een opvang aan de andere kant in de stad. Dat zagen wij niet zitten. Via een tip kwamen wij zo bij Jolanda terecht, op twee minuten lopen van ons eigen huis. We waren eerst wat sceptisch over een gastouder: “Te weinig andere kinderen”, “Te weinig variatie in leeftijd” en “Je bent afhankelijk van één persoon”.

Bij onze eerste kennismaking was, voor wat betreft onze dochter, het ijs snel gebroken; ze ging meteen leuk spelen. Ook voor ons voelde het direct veilig en vertrouwd aan. Dat bleef zo na de proefochtend.

We zijn inmiddels meer dan anderhalf jaar verder. Naast onze dochter zit nu ook ons zoontje bij Jolanda. De bedenkingen die we eerst hadden over het gastouderschap, blijken ongegrond. Onze kinderen vermaken zich prima en voelen zich bij Jolanda thuis. Ze zijn graag bij haar en maken een enorme ontwikkeling door.

Wij hebben nog nooit meegemaakt dat Jolanda ziek was en de vakantieplanning wordt altijd op tijd doorgegeven. In overleg springt Jolanda ook bij in noodsituaties. Een mooi voorbeeld hiervan was de geboorte van ons zoontje. Onze dochter kon een nachtje bij Jolanda slapen toen wij voor de bevalling naar het ziekenhuis moesten.

Kortom, wij zijn erg blij met Jolanda.

Tessa en Egbert
Super goede en fijne gastouder. We zijn in totaal 6 jaar lang “kind” aan huis geweest letterlijk en figuurlijk! Als je een prettige veilige en stimulerende omgeving zoekt voor je kinderen is Jolanda een goede keuze.
Linda
Jolanda Jager-Holterman is een hele lieve gastouder. Daar kan je je kleine met een gerust hart achter laten.
Angelique

Privacy

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Het reglement is hier als PDF te downloaden.